Thuisbatterijen

Wees energieleveranciers te slim af met een thuisbatterij van Bsolar

Wie grondig wil besparen op de energiefactuur, plaatst best een thuisbatterij. Met een thuisbatterij blijft u immers onafhankelijk van uw energieleverancier en zorgt u pas echt voor een gigantische besparing.

Maar hoe werkt zo’n thuisbatterij nu precies? Thuisbatterijen hebben als doel om tijdelijk het overschot aan opgewekte zonne-energie op te slaan en daarmee te voorkomen dat deze energie wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Deze opgeslagen energie kan dan op een later tijdstip op dezelfde dag worden gebruikt zodat de accu weer leeg is voordat het PV-systeem de batterij weer oplaadt. De dag erna zal deze cyclus zich herhalen.

"Geen verrassingen en de best mogelijke opbrengsten."

Premies

Thuisbatterijen bieden een uitkomst wanneer het terugleveren van energie aan het net niet wenselijk is. De premies aangeboden door de Vlaamse overheid maken een thuisbatterij uiterst interessant. Opgelet: om recht te hebben op een premie tot wel 850 euro moet u de thuisbatterij vóór 31 maart 2023 in gebruik nemen en moet deze gekeurd zijn.

Wanneer u uw eerste batterij in gebruik neemt, volstaat deze mogelijk niet om alle overtollige energie op te slaan. Een extra batterij nodig? Geen probleem, onze thuisbatterijen zijn modulair en kunnen dus worden uitgebreid.

Hebt u nog vragen?

Hebt u toch nog vragen over de werking van thuisbatterijen of hebt u nog andere specifieke vragen hierover, onze Bsolar-consulenten staan steeds klaar om u meer uitleg te geven over de mogelijkheden voor thuisbatterijen bij u thuis.

Scroll to Top